Oplossingsgerichtheid

Soms gaan dingen niet goed, of kunnen ze beter. Als we ons vervolgens over de materie buigen leggen wij vaak de nadruk op het probleem. Dit kan de onderlinge relatie verstoren en tot conflicten leiden. Daar zit niemand op te wachten en daarom sparen wij elkaar, maar vooral onszelf, en nemen genoegen met de status-quo. Hierdoor laten wij veel potentieel voor verbetering liggen.

Doormiddel van deze impuls-sessie helpen wij uw team oplossingsgericht i.p.v. probleemgericht onderwerpen aan te gaan. Om het potentieel voor oplossingen in kaart te kunnen verlenen wij uw team eerst inzichten in de onderliggende mechanismen van conflicten.  Vervolgens bieden wij methoden aan waarmee teamleden, die tegenover elkaar staan, effectief naar een situatie begeleid kunnen worden, waar zij naarst elkaar staan en zich op oplossingen focussen.

Bijgaand een weergave van mogelijke onderwerpen die gedurende deze sessie aan de orde zouden kunnen komen:
_Persoonlijk conflict gedrag ervaren (I)
_Oorzaken voor conflicten (E)
_Statuswiep (I & R)
_Escalatie-scala en interventie mogelijkheden (E)
_Toepassing van de escalatie-scala en interventie mogelijkheden op de beroepspraktijk (I & R)
_Het conflictgesprek (E & I)
_Randvoorwaarden en houding bij houden van een conflictgesprek (R)
_Ervaringsbericht (I)

Elke impuls is een combinatie van evidentie (E), interactie (I) en reflectie (R).De input is een compacte weergave van de theorie. De interactie is de vertaling daarvan naar de praktijk, respectievelijk simulatie in de praktijk. De gemeenschappelijke ervaringen, die in deze context opgedaan worden, worden vervolgens kort gereflecteerd. De combinatie en de intensiteit van de elementen laat nieuwe perspectieven ontstaan, scherpt het bewustzijn aan en initieert een gemeenschappelijk proces dat zich in de praktijk voortzet.

Verdere Hit & Grow impulsen

Focus

Vertrouwen

Flexibiliteit

Empathie

Offerte aanvragen

Uw contactpersoon

Alex Lanz

Alex Lanz

Business Mediator • Trainer

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!